ingangsdatum: mei 2018

De privacy van persoonsgegevens nemen we graag heel serieus en dat maakt dat we zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid van RonaldHeidanus.nl. Jouw gegevens geef én verkopen we nooit aan derden! Mocht het zijn dat we persoonsgegevens van je hebben, doordat je een reactie geeft en/of je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief, dan gebruiken we deze gegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

RonaldHeidanus.nl, gevestigd aan de Watertorenstraat 7, 5038 NS Tilburg, is verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens, zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
ronaldheidanus.nl
Watertorenstraat 7, 5038 NS Tilburg
0031 614 66 60 83

Ronald Heidanus is de Functionaris Gegevensbescherming van RonaldHeidanus.nl en is telefonisch te bereiken, maar ook via mail: info[@]ronaldheidanus.nl.

Persoonsgegevens die worden verwerkt RonaldHeidanus.nl verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je persoonsgegevens zelf aan ons verstrekt, bijvoorbeeld door het geven van een reactie of wanneer je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij (kunnen) verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam
  • Btw-nummer
  • KvK-nummer
  • IP-adres & locatiegegevens
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken en/of in correspondentie, bijvoorbeeld telefonisch
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer
  • Cookies
  • Foto’s/video’s

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die worden verwerk
Deze website en/of diensten van RonaldHeidanus.nl heeft/hebben geenszins de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Dat gebeurt enkel wanneer zij toestemming hebben van hun ouders/voogd. Het is echter niet te controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Het is daarom aan te raden dat ouders/voogd betrokken zijn, blijven en verantwoordelijkheid nemen bij de online activiteiten van kinderen. Dit om te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder dat daar ouderlijke toestemming voor is. Mocht je er van overtuigd zijn dat we zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan direct contact op via info[@]ronaldheidanus.nl en de persoonsgegevens worden verwijderd!

Wat is het doel van het verwerken van persoonsgegevens?
RonaldHeidanus.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen: Je voor-/achternaam en e-mailadres worden gebruikt voor het verzenden van commerciële nieuwsbrieven en retargeting voor sociale media advertenties, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit gebeurt alleen met de gegevens die jij me gaf via het downloaden van gratis documenten en/of bij het aanvragen van gratis workshops/trainingen. Dit gebeurt niet met gegevens die via onze contact- of offerteformulieren zijn binnengekomen.

Wanneer je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld en/of een aankoop hebt verricht maar in de toekomst geen e-mail van mij wilt ontvangen, dan kun je jezelf altijd weer uitschrijven met de link onderaan de ontvangen e-mail of door contact met op te nemen: info[@]ronaldheidanus.nl. Je e-mailadres wordt dan direct uit het bestand verwijderd en wordt niet bewaard.

Jouw persoonsgegevens worden opgeslagen in het e-mailsysteem en dit gaat via de servers van Contact Form, MailMunch en Active Campaign. De door jou aangeleverde gegevens worden ook gebruikt om jouw bestelling(en) zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Het verkopen én verstrekken van jouw persoonsgegevens worden niet aan derden. Jouw gegevens worden alleen aan derden gegeven wanneer zij betrokken zijn bij het uitvoeren van een overeenkomst. Dit gebeurt altijd in overeenstemming met jou. Wanneer je een online product of dienst koopt en daarvoor betaalt word je voor de transactie altijd verwezen naar de website van een zogenaamde Payment Processor via een beveiligde verbinding. Je betaalgegevens (creditcardnummer, Paypal login of Ideal gegevens) worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan ook niet door RonaldHeidanus opgeslagen. De enige gegevens die wij opslaan zijn:

  • Voor- en achternaam
    Om de bestelling te leveren aan de juiste persoon
  • Adres, postcode en woonplaats
    Het adres wordt gebruikt voor de correcte levering van de bestelling
    Telefoonnummer
    Mocht er iets veranderen rondom een bestelling/training kan dit telefonisch worden gecommuniceerd. Het is nooit verplicht om je telefoonnummer in te vullen.
  • E-mailadres
    Bij elke bestelling ontvang je, zodra je bestelling binnen is, een bevestiging én factuur per e-mail. Indien het een bestelling is die wordt verzonden, verstuurt PostNL (en/of MyParcel) een e-mail met de track & trace code.
  • kvk-/btwnummer
  • IP-adres
    Het IP-adres wordt bij het plaatsen van je bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen. Indien een transactie start en deze wordt niet afgerond, worden je transactiegegevens (naam, adres, e-mail en IP) aan het einde van deze maand verwijderd van de server.

Bescherming apparaten en login
Voor de bescherming van apparaten (laptop, tablet, smartphone) en deze website/blog zijn ze voorzien van een wachtwoord of code. Als apparaten niet gebruik worden, kunnen derden de data op deze apparaten niet inzien aangezien zij niet beschikken over het wachtwoord of de code, zeker niet wanneer de laptop is dichtgeklapt en de tablet/smartphone staan uit. De website is voorzien van een sterk wachtwoord.

Mail
Jaarlijks wordt de mailbox opgeschoond. Daarbij worden de volgende richtlijnen gehanteerd:

  • mails met betrekking tot opdrachten worden tot maximaal twee jaar na afronding van het project bewaard, tenzij anders is overeengekomen met de opdrachtgever. De reden is dat opdrachtgevers geruime tijd na afronding terug kunnen komen op de inhoud van de opdracht.
  • nieuwsbrieven worden maximaal vijf jaar bewaard.
  • relevante mails voor de financiële administratie worden onbeperkt bewaard.
  • overige zakelijke mails met persoonsgegevens worden tot een maximum van twee jaar bewaard. De praktijk wijst echter uit dat dit korter is. mails om -indien nodig- de geschiedenis van interacties terug te kunnen lezen worden niet bewaard.
  • mails met een privékarakter worden niet bewaard.
  • mails worden gehost bij een Europese hostingprovider (One.com).

Geautomatiseerde besluitvorming
RonaldHeidanus.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens daar tussen zit.

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?
Het bewaren je gegevens vindt niet langer plaats dan nodig is voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze e-mails, worden je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem verwijderd. De gegevens in het boekhoud- en CRM-systeem (MailMunch/Active Campaign) bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan alle wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens verwijderen we binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting. De bovenstaande termijn geldt, mits er verdere wettelijke verplichtingen bestaan de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Offertes en facturen
Voor het maken van facturen en offertes wordt gebruik gemaakt van Microsoft programma’s. Hiervoor wordt geen online programma of provider gebruikt.

Delen van persoonsgegevens met derden
Voor de volledigheid: Het verkopen én verstrekken van jouw persoonsgegevens worden niet aan derden. Jouw gegevens worden alleen aan derden gegeven wanneer zij betrokken zijn bij het uitvoeren van een overeenkomst. Dit gebeurt altijd in overeenstemming met jou. Gegevens worden dus alleen aan derden verstrekt als dit nodig is voor het uitvoeren van een overeenkomst óf om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies
RonaldHeidanus.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. RonaldHeidanus.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

RonaldHeidanus.nl maakt gebruik een aantal WordPress plugins om knoppen te tonen waarmee berichten eenvoudig gedeeld kunnen worden via verschillende sociale media. Deze plugins gebruiken cookies om het gebruik van de knoppen te kunnen registeren en rapporteren. Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dan kun je dit doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Social media
Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om de content van de website te delen via social media maakt RonaldHeidanus.nl gebruik van social media (share) buttons. Van de volgende platforms staan er buttons op de site: Lees de privacyverklaringen van de verschillende Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy: Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest Google Plus Op de website tref je links naar externe websites aan. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten RonaldHeidanus.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Je kunt altijd een verzoek indienen om de persoonsgegevens die we van jou hebben in te zien. Je kunt het verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info[@]ronaldheidanus.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen we jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Een reactie volgt binnen vier weken.

Je kunt, als je een klacht hebt over de manier waarop we met jouw gegevens omgaan, deze indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Hiertoe kun je de aanwijzingen opvolgen op de pagina van de website van Autoriteit Persoonsgegevens die je via deze link kunt bereiken: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens.