Blog : boek

Eigenaarschap

Eigenaarschap

Eigenaarschap-book

Zin in meer levenslust, meer werkplezier en meer delen daarvan met elkaar?

Boeken over leiderschap en eigenaarschap schieten als paddestoelen uit de grond. Maar wat betekent het nu eigenlijk echt? Als samenleving zitten we midden in een transitie waarbij eigen verwachtingen en eigen verantwoordelijkheden opnieuw uitgevonden worden. En uiteindelijk gaat het allemaal om jou zelf.

Het start bij herontdekken van wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt. Wakker worden. Eigenaar zijn van jezelf en van jouw leven.

Wanneer je de spijker op zijn kop wilt slaan, gebruik je geen schroevendraaier. Leiderschap vraagt het juiste gereedschap.

Dit boek geeft je alvast:

  • Meer bewustzijn in wie jij zelf nu eigenlijk bent.
  • Het vermogen beter keuzes te maken die bij jou persoonlijk passen.
  • Kennis, inzicht en inspiratie om blijvend te groeien in eigenaarschap.
  • Tools om steviger in jezelf te staan, keer op keer toepasbaar.

Download het boek hier!

Sociale media in het speciaal onderwijs

Sociale media in het speciaal onderwijs

zichtbaar-boek

Kennisnet – november 2015
Sociale media in het speciaal onderwijs

Met de titel ‘Zichtbaar in de wereld’ heb ik mogen participeren in het nieuwe boek van Kennisnet rondom sociale media en mediawijsheid. In het interview dat ik heb gegeven ga ik in op het empoweren van mijn leerlingen in het speciaal onderwijs door gebruik te maken van verschillende vormen van sociale media. Ik coach, blog en geef leerlingen de ruimte zichzelf en hun talent in de wereld te zetten: voor henzelf, hun ouders, school en iedereen die zij weten te raken. Het welbevinden en zelfvertrouwen groeit en ook betrokkenheid van ouders is zeer waardevol.

Lees alleen dit interview of het hele boek in pdf, lees online of bestel het boek.

Moreel kompas

Moreel kompas

Jaarboek HetKind.org – juni 2014
thema ‘moreel kompas’

Samen met Hester IJsseling en Rob van der Poel verkende ik het begrip ‘moreel kompas’. En vooral wat dit betekent voor de leraar in de praktijk: ‘Geen lesje filosofie, maar met elkaar een statement maken en ernaar leven.’ Ik beschrijf het ontkoppelen van cluster4-leerlingen van wat ‘wij’ als de norm zien, het herstellen van die breuk, het empoweren van leerlingen en de functie van time-out en time-in. Het moreel kompas dat veel te maken heeft met het opschorten van mijn eigen oordeel om zo samen met de leerling te onderzoeken wat zij nodig hebben.

Bestel het boek hier!