beelden vangen. vereeuwigen. spelen met een woord achter het beeld.

Over School in Beelden

“Life is like a camera.
Just focus on what’s important and capture the good times,
develop from the negatives and if things don’t work out,
just take another shot.”

Welkom op School in Beelden!

Door al jaren de verbinding te maken tussen mijn ‘werk’ en het ‘leven’, heb ik mijn ware passies gevonden. Als toenmalig groepsleerkracht, mentor en nu ondersteuner binnen het (speciaal) onderwijs probeer ik anderen te inspireren en te motiveren, van kinderen, ouders, collega’s tot wie zich maar geraakt voelt door mijn verschillende uitingsvormen.

En ik schrijf, ben een beginnetjesmaker, een detailgenieter, andersomdenker en maak wat ik denk, zie en ervaar graag zichtbaar. Het liefst verwonder en geniet ik van alles dat op mijn pad komt. Neem hier ook graag de tijd voor. Het proces voor product. En dit proces leg ik graag vast in tekst én beeld*!

Deze site is ontstaan als nieuw idee. Een challenge voor mijzelf en dat een schooljaar lang (2015-2016): iedere dag een moment beeld. Met als titel: sChOOL IN BEELDen

Als leerkracht/docent merkte ik al snel dat in mijn werkende context, dat school wordt genoemd, ik de dingen deed zoals dit om mij heen gebeurde. Ik werd een onderdeel van de waan van de dag. Ik werd minder kritisch. Mijn aannames en oordelen groeide. Ik werd ongelukkig in mijn vak. Mijn passie voor het proces nam af. Dus ik koos om een challenge aan te gaan: bewust ‘in het moment’ blijven. Die waan van de dag bewust links laten liggen. Opnieuw en hernieuwd kunnen genieten van het proces van leren en ontwikkelen als doel! Want door in het moment te blijven bij alles dat ik doe, ontstaan er onvergetelijke situaties en ervaringen. Zo bleek en blijkt. De grootsheid in de details ontvouwen en worden zichtbaar.

Beelden vereeuwigen herinneringen. Beelden leggen flow vast. Beelden prikkelen de magie van creativiteit. ‘Weten’ wanneer een beeld klopt. En. Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden, soms ondersteund door een woord of woordenstroom van ervaringen. Deze pagina is een samenvatting van de beelden die ik nog steeds dagelijks maak. Durf jij ook een met jezelf een challenge aan te gaan?

Geniet & verwonder!

 

* Wil je een foto publiceren op je site, magazine of gebruiken in een presentatie: neem even contact met mij op! Dat kan door een mail te sturen, een bericht via Facebook of Twitter maar je kunt me ook bellen voor een persoonlijk beeld uit jouw praktijk.

leren & ontwikkeling

09 mei 2016
Telefoontje gezond
Wanneer de zomer in zicht is. Wordt in de media vaak de mobiel weer van stal gehaald. De mobiel, die doet denken aan haar. De dame met nul motivatie voor leren. (De context: cluster 4, kader, leerjaar 2). Maar iedereen wil leren toch? Via haar interesse -haar telefoon- leerden we samen ‘n modus vinden. En heropvoedde zij zichzelf. Met de telefoon nabij. Maar wel uit tijdens het werken.

16 maart 2016
Kar
Buiten spelen en een frisse neus.
Hij kijkt me aan,
wenkt met zijn hand.
Lacht als ik aan kom lopen.
Duwen is wat ik doe.
Soms is taal niet nodig,
om in beweging te komen.

29 januari 2016
Maakbaar
Een blik van bovenaf op hem.
Hij in de weer met meer.
Zijn creatie is zijn vervoer.
Over grenzen zijn houding.
Gedrag als communicatie.
Geen blik waardig soms.
Zijn blik als spiegel fluistert:
Tot ik mijn scherpe kanten,
zelf heb omgebogen!

in ontwikkeling

Deze pagina wordt met de tijd aangevuld en geactualiseerd. Voor alle beelden van ooit, ga naar School in Beelden op WordPress.